Over ons

Mijn naam is Renate Lambrix- van der Zee (1980), oprichtster van Beweeg in Balans.
Getrouwd met Koen (zie beneden :-)) en mama van 2 jongens van 5 en 8.

Ik werk als pedagoog, systeembegeleider en bewustzijnstherapeut. Mijn passie voor het werken met ouders en kinderen ontdekte ik tijdens mijn opleiding Pedagogiek. Ik heb mijn ervaring dan ook voornamelijk opgedaan als ambulant gezinsbegeleider bij diverse organisaties. Momenteel werk ik parttime als systeembegeleider bij Jeugdtraumaherstel Limburg. Ik vind het geweldig mooi om ouder en kind weer te zien genieten van elkaar en te zien dat ze weer met elkaar in verbinding zijn, hetgeen oh zo belangrijk is voor een gezonde ontwikkeling van het kind.

Voordat onze eigen kinderen geboren werden, had ik al één en ander over hoogsensitiviteit gelezen en herkende mijzelf daar enorm in. Onze kinderen zijn echter onze grootste leermeesters op het gebied van prikkelgevoeligheid. Zij hebben ons zowel de extraverte versie, als de introverte versie laten zien, voelen en ervaren. Door hen werden wij (en worden wij nog steeds) telkens uitgedaagd om onszelf hierin te ontwikkelen, om hier als een gezin een goede draai aan te geven. Vooral onze zoon bij wie zijn hsp kenmerken samengaan met een temperamentvol karakter, oftewel “Strong willed”, heeft ons menigmaal met de handen in het haar doen zitten. Dit zette ons aan om ons hier steeds verder in te verdiepen en ook hebben we diverse vormen van hulp geprobeerd. De meeste tevergeefs, of het hielp een beetje of tijdelijk. Door steeds door te blijven zoeken, hebben we nu grotendeels (want perfect is het nooit en dat hoeft ook niet) een goede draai kunnen vinden met ons vieren.

We ontdekten hoe we periode’s van twee opstandige, klierige, ruziënde kinderen sneller en makkelijker konden ombuigen naar weer de twee heerlijke, liefdevolle, vrolijke kinderen die het zijn. We leerden ook veel over onze eigen prikkelgevoeligheid en de uitwerking daarvan op de kinderen. We leerden wat ervoor nodig is om zoveel mogelijk onze eigen rust te kunnen bewaren. En ook bij ons gaat het nog wel op en neer, want dynamiek hoort er nu eenmaal bij, maar we weten nu wat er voor nodig is om de boel snel weer op het goede spoor te krijgen. Dit is voor ons zo waardevol gebleken, dat we graag onze kennis en ervaring met jou delen, want dit gunnen we elk gezin!

Opleidingen:

  • Fontys Hogeschool voor Pedagogiek (2001-2005)
  • Marcostherapie psychosociale therapie m.b.v. kinesiologie (2006-2011)
  • Docent Kinderyoga (2011)
  • BUR-methode, sjamanisme voor therapeuten (2019)
  • Touch of Matrix © (2019)


Mijn Naam is Koen Lambrix (1978).

Meer info volgt nog

Privacystatement – Algemene voorwaarden – Klachten of geschillenDisclaimerContact

Copyright © Beweeg in Balans