Mindful-Mama-Mornings

Mijn grootste drijfveer voor het organiseren van de Mindful Mama Mornings, komt vanuit mijn eigen ervaring als moeder van twee kinderen.

Vaak heb ik alleen geworsteld met de uitdagingen van het moederschap, wilde ik geen hulp vragen, want ik hield liever het beeld omhoog dat ik het allemaal wel alleen kon. Er was slechts een enkele vriendin waar ik echt durfde te vertellen hoe ik me voelde en wat ik dacht en dat ik het moederschap echt niet altijd even leuk vond. Wat een opluchting was dat dan en hoe fijn als ik dan hoorde dat het bij haar ook niet altijd even gladjes verliep. Wederzijdse acceptatie, onbevooroordeeldheid, echt luisteren en ook eens flink lachen waren de ingrediënten waardoor ik weer vooruit kon.

Gaandeweg ben ik opener en eerlijker geworden naar meer mensen en merk ik regelmatig een opluchting bij andere mama’s als ik eerlijk vertel, dat ik het nog steeds pittig vindt, met twee dynamische jongens die ieder toch wel een specifieke benadering vragen, in combinatie met alle andere ballen proberen in de lucht te houden.

Er lijkt een taboe te heersen op eerlijkheid over het moederschap. Alles lijkt fantastisch en geweldig te moeten zijn. Dit wordt versterkt door social media, waar de meeste mensen niet hun vuile was buiten hangen.

Ook vanuit het lezen van opvoedbladen, -boeken, of -artikelen, kun je het idee krijgen dat je het niet goed genoeg doet. Je moet zus, je mag niet zo, etc. Dit maakt dat we lat voor onszelf al gauw erg hoog leggen en constant met een gevoel van “niet goed genoeg” lopen.

Met de Mindful Mama Mornings wil ik daar een tegenbeweging in brengen. Middels yoga, meditatie, visualisatie en gesprekken wil ik een omgeving creëren, waarin jij volledig mag zijn wie je bent met alles wat er op dat moment is, met zelfcompassie naar jezelf mag kijken, alle druk eens even van je schouders mag halen, eens even niks meer hoog hoeft te houden, herkenning en erkenning voor de struggles mag vinden, tot rust mag komen, weer in je lijf mag landen, weer in verbinding kunt komen met je liefdevolle zelf, je hart weer kunt openen.

Ook krijg je de gelegenheid om je weer te verbinden met de mama die je graag wilt zijn en jouw eigen noden, behoeften en verlangens daarin. Je leert voelen wat jij nodig hebt om lekker in je vel te zitten en een ontspannen mama te zijn. Want …. happy mama, happy kind!

It takes a village to raise a child

DUS:

  • Heb jij behoefte aan af en toe een moment helemaal voor jou?
  • Vind je het fijn om je ervaringen over het moederschap te delen met andere mama’s en herkenning en erkenning te vinden?
  • Heb je behoefte om af en toe even écht te ontspannen en met nieuwe frisse energie en inspiratie terug in je gezin te komen?
  • Wil je soms even je batterij weer opladen, zodat jij weer de mama kunt zijn, of de mama kunt blijven die je wil zijn?
  • Wil jij je gezin vanuit een negatieve vicieuze cirkel weer in een positieve opwaartse spiraal brengen?

Dan ben je van harte welkom bij de Mindful-Mama-Mornings!

Eén ochtend in de maand speciaal voor mama’s die in zichzelf willen investeren om de beste mama-versie van zichzelf te worden of te blijven. Voor mama’s die weten dat een goede relatie met hun partner en kinderen bij henzelf begint. Voor mama’s die weten dat ze pas goed voor hun gezin kunnen zorgen, als ze goed voor zichzelf zorgen. Voor mama’s die bereid zijn hierin verantwoordelijkheid te nemen.

Wat doen we in deze ochtenden?

  • Ervaringen uitwisselen
  • Ontspanning middels yoga, (wandel)meditatie, etc.
  • Inspiratie opdoen, middels diverse workshops en thema’s

Data en tijden:

De bijeenkomsten zijn afwisselend op een zaterdag of een zondag van 10.00 tot 12.00.

In elke bijeenkomst maken we verbinding met ons lijf d.m.v. yoga, meditatie en/of visualisatie en is er ruimte voor uitwisseling met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee.

Zondag 08-01 “Moodboards 2023 maken”

Zaterdag 04-02 “Co-reguleren”

Zondag 05-03 “Selfcare”

Zaterdag 08-04 GEANNULEERD

Zondag 07-05 Kalmeren van je zenuwstelsel

Vanaf juni hebben de bijeenkomsten geen specifiek thema meer, zodat er meer ruimte is voor uitwisseling. Thema’s komen terug in lezingen en trainingen, die er nog aan gaan komen.

Zondag 04-06

Zaterdag 01-07

Locatie:

In mijn praktijkruimte op Business Park Stein 107B in Elsloo

Investering:

15,- per keer, vooraf te voldoen via een Tikkie.

Deelname is definitief na betaling (geen restitutie mogelijk).

incl. thee of koffie

Meenemen:

Makkelijk zittende kleding, warm vestje en warme sokken bij kouder weer, flesje water.

evt. eigen dekentje.

Matjes en paar dekens zijn aanwezig.

Vooraf aanmelden noodzakelijk o.v.v. naam, emailadres en telefoonnummer.

Ik wil me aanmelden!

Privacystatement – Algemene voorwaarden – Klachten of geschillenDisclaimer Contact

Copyright © Beweeg in Balans

Facebook Linkedin Instagram