Mindful-Mama-Mornings

Mijn grootste drijfveer voor het organiseren van de Mindful Mama Mornings, komt vanuit mijn eigen ervaring als moeder van twee kinderen.

Vaak heb ik alleen geworsteld met de uitdagingen van het moederschap, wilde ik geen hulp vragen, want ik hield liever het beeld omhoog dat ik het allemaal wel alleen kon. Er was slechts een enkele vriendin waar ik echt durfde te vertellen hoe ik me voelde en wat ik dacht en dat ik het moederschap echt niet altijd even leuk vond. Wat een opluchting was dat dan en hoe fijn als ik dan hoorde dat het bij haar ook niet altijd even gladjes verliep. Wederzijdse acceptatie, onbevooroordeeldheid, echt luisteren en ook eens flink lachen waren de ingrediënten waardoor ik weer vooruit kon.

Gaandeweg ben ik opener en eerlijker geworden naar meer mensen en merk ik regelmatig een opluchting bij andere mama’s als ik eerlijk vertel, dat ik het nog steeds pittig vindt, met twee dynamische jongens die ieder toch wel een specifieke benadering vragen, in combinatie met alle andere ballen proberen in de lucht te houden.

Er lijkt een taboe te heersen op eerlijkheid over het moederschap. Alles lijkt fantastisch en geweldig te moeten zijn. Dit wordt versterkt door social media, waar de meeste mensen niet hun vuile was buiten hangen.

Ook vanuit het lezen van opvoedbladen, -boeken, of -artikelen, kun je het idee krijgen dat je het niet goed genoeg doet. Je moet zus, je mag niet zo, etc. Dit maakt dat we lat voor onszelf al gauw erg hoog leggen en constant met een gevoel van “niet goed genoeg” lopen.

Met de Mindful Mama Mornings wil ik daar een tegenbeweging in brengen. Middels yoga, meditatie, visualisatie en gesprekken wil ik een omgeving creëren, waarin jij volledig mag zijn wie je bent met alles wat er op dat moment is, met zelfcompassie naar jezelf mag kijken, alle druk eens even van je schouders mag halen, eens even niks meer hoog hoeft te houden, herkenning en erkenning voor de struggles mag vinden, tot rust mag komen, weer in je lijf mag landen, weer in verbinding kunt komen met je liefdevolle zelf, je hart weer kunt openen.

Ook krijg je de gelegenheid om je weer te verbinden met de mama die je graag wilt zijn en jouw eigen noden, behoeften en verlangens daarin. Je leert voelen wat jij nodig hebt om lekker in je vel te zitten en een ontspannen mama te zijn. Want …. happy mama, happy kind!

It takes a village to raise a child

DUS:

  • Heb jij behoefte aan af en toe een moment helemaal voor jou?
  • Vind je het fijn om je ervaringen over het moederschap te delen met andere mama’s en herkenning en erkenning te vinden?
  • Heb je behoefte om af en toe even écht te ontspannen en met nieuwe frisse energie en inspiratie terug in je gezin te komen?
  • Wil je soms even je batterij weer opladen, zodat jij weer de mama kunt zijn, of de mama kunt blijven die je wil zijn?
  • Wil jij je gezin vanuit een negatieve vicieuze cirkel weer in een positieve opwaartse spiraal brengen?

Dan ben je van harte welkom bij de Mindful-Mama-Mornings!

Eén ochtend in de maand speciaal voor mama’s die in zichzelf willen investeren om de beste mama-versie van zichzelf te worden of te blijven. Voor mama’s die weten dat een goede relatie met hun partner en kinderen bij henzelf begint. Voor mama’s die weten dat ze pas goed voor hun gezin kunnen zorgen, als ze goed voor zichzelf zorgen. Voor mama’s die bereid zijn hierin verantwoordelijkheid te nemen.

Wat doen we in deze ochtenden?

  • Ervaringen uitwisselen
  • Ontspanning middels yoga, (wandel)meditatie, etc.
  • Inspiratie opdoen, middels diverse workshops en thema’s

Data en tijden:

De bijeenkomsten zijn afwisselend op een zaterdag of een zondag van 10.00 tot 12.00.

In elke bijeenkomst maken we verbinding met ons lijf d.m.v. yoga, meditatie en/of visualisatie en is er ruimte voor uitwisseling. Daarbij heeft vanaf januari 2023 iedere bijeenkomst een thema.

Zondag 08-01 “Moodboards 2023 maken”

De start van een nieuw jaar is een mooi moment om weer eens stil te staan bij de dingen waar jij je komend jaar op wilt richten. Een goed begin is het halve werk, dus deze bijeenkomst gaan we in een visualisatie op zoek naar onze ware verlangens, die we komend jaar willen realiseren, deze ga je formuleren in doelstellingen en verwerken in een moodboard.

Zaterdag 04-02 “Co-reguleren”

Emotieregulatie is voor veel mama’s één van de grootste uitdagingen. Zowel bij je kind, als bij jezelf. Je weet wel dat je het beste zelf rustig kunt blijven als je kind over de flos gaat, maar zie het maar eens voor elkaar te krijgen als er tijdnood is, of heb je veel aan je hoofd of slecht geslapen. Geen makkelijke opgave. In deze bijeenkomst krijg je uitleg over het stresssysteem, de rol van het brein hierin en tools om zoveel mogelijk gecenterd te blijven en zo je kind te helpen om weer tot rust te komen na heftige emoties.

Zondag 05-03 “Selfcare”

Selfcare is iets wat bij veel mama’s op de laatste plaats komt. We zijn zo goed in ‘zorgen voor de ander’, dat we onszelf vaak vergeten. Jouw kind is het meest happy als jij happy bent. Waarschijnlijk niet nieuw voor je, maar de praktijk blijkt vaak weerbarstiger. In deze bijeenkomst ga je op zoek naar wat jij nodig hebt om lekker in je vel te blijven zitten, wat je daarin zelf kan doen en hoe je dat kunt inpassen in het dagelijks leven. Daarbij kunnen onderling natuurlijk tips worden uitgewisseld en ga je naar huis met je eigen selfcare-plan.

Zaterdag 08-04 Kalmeren van je zenuwstelsel

Kinderen kunnen het uiterste van je vragen. Tel daarbij op de stress en drukte van alledag en de vele prikkels die we tegenwoordig te verwerken krijgen, dan is het niet heel vreemd als je zenuwstelsel op een gegeven moment overprikkeld raakt. Als je ook nog een gevoelig van aard bent en je zenuwstelsel sowieso al scherper staat afgesteld, heb je een extra uitdaging. Zelf heb ik ervaren (en ervaar nog steeds) dat kids groot brengen op een positieve en liefdevolle manier alleen lukt als je zenuwstelsel ontspannen is. Dan heb je de ruimte om moeilijke situaties te ontvangen en er vanuit rust op te reageren. Sta je al onder spanning, dan is je lontje korter en reageer je sneller van irritatie of ongeduld, of op een andere niet-helpende manier. Je kunt er dan gewoon niet voor je kind zijn, op de manier zoals je zelf zou willen. Positief en liefdevol opvoeden, begint dus écht bij jezelf. Na ontspannende yogasessie en meditatie, geef ik je in deze bijeenkomst uitleg over hoe je zenuwstelsel werkt en tips en oefeningen die je zenuwstelsel helpen te ontspannen. Deze kun je vervolgens meenemen in je dagelijks leven, zodat jij meer in je centrum kunt blijven tijdens alledaagse situaties die veel van je vragen.

Zondag 07-05 “Opvoeden zonder straffen en belonen”

De laatste jaren is er steeds meer een tendens van opvoeden zonder straffen en belonen. Mooi uitgangspunt, maar echt niet makkelijk in de dagelijkse praktijk. In deze bijeenkomst wisselen we hierover ideeën met elkaar uit en vertel ik waarom het mijn voorkeur heeft om straffen en belonen zo min mogelijk in te zetten. Het gaat niet over wat goed en fout is, maar je te inspireren om, waar mogelijk, andere alternatieven te kunnen inzetten.

Locatie:

Maaslandcentrum Elsloo, Burg. Maenenstraat 45, 6182 EA Elsloo

Investering:

15,- per keer, vooraf te voldoen via een Tikkie.

Deelname is definitief na betaling (geen restitutie mogelijk).

Consumpties voor eigen rekening.

Meenemen:

Makkelijk zittende kleding, warm vestje en warme sokken bij kouder weer, flesje water.

evt. eigen dekentje.

Matjes en paar dekens zijn aanwezig.

Vooraf aanmelden noodzakelijk o.v.v. naam, emailadres en telefoonnummer.

Ik wil me aanmelden!

Privacystatement – Algemene voorwaarden – Klachten of geschillenDisclaimer Contact

Copyright © Beweeg in Balans